- Wsparcie oferowane w ramach Projektu ma na celu podniesienie i nabycie kompetencji miękkich i twardych (zawodowych) studentów Wydziału Bioinżynierii Zwierząt poprzez realizację następujących szkoleń, warsztatów i wizyt studyjnych:
a) warsztaty kompetencji miękkich : Zarządzanie czasem i sztuka asertywności, Sztuka prezentacji i autoprezentacji, Nowoczesne techniki zarządzania zespołem, Zarządzanie stresem, Motywacja i komunikacja społeczna (2 typy warsztatów do wyboru)
b) certyfikowane szkolenie - Korekcja racic bydła
c) certyfikowane szkolenie - Kandydat na rzeczoznawcę ds. klasyfikacji tusz wieprzowych
d) certyfikowane szkolenie - Kurs instruktora hipoterapii
e) certyfikowane szkolenie - Kurs instruktora dogoterapii
f) warsztaty z pracodawcami - Praktyczne aspekty chowu indyków
g) warsztaty z pracodawcami - Wybrane zagadnienia hodowli bydła mlecznego
h) warsztaty z pracodawcami - Przetwórstwo mięsa i produkcja wędlin tradycyjnych
i) warsztaty z pracodawcami - Zarządzanie gospodarstwem rolnym
j) warsztaty z pracodawcami - Praktyczne aspekty hipoterapii
k) warsztaty z pracodawcami - Szkolenie psów
l) wizyty studyjne u pracodawców - Nowoczesne gospodarstwa zajmujące się produkcją zwierzęcą
m) wizyty studyjne u pracodawców - Firmy przetwórstwa mleka i mięsa
n) wizyty studyjne u pracodawców - Pracodawcy zajmujący się wykorzystaniem zwierząt do celów rekreacyjnych, edukacyjnych i terapeutycznych
o) kurs z zakresu zoofizjoterapii
p) kurs z zakresu zoopsychologii